Hoe helpt het HACCP certificaat uw bedrijf?
Het HACCP certificatieschema is ontwikkeld om om bedrijven te assisteren voedselveiligheid te waarborgen.
HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is het hoofdplatform voor de internationale wetgeving en GMP (good manufacturing practices) voor iedere sector in de voedselindustrie.
HACCP is een wereldwijd erkend kwaliteitscertificaat en een onmisbaar component van de internationale handel in voedingsproducten.
De richtlijnen in de HACCP lijsten zijn van toepassing in alle sectoren van de voedselindustrie, van primaire producenten en fabrikanten tot verwerkers en voedseldiensten die hun expertise op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid en hun kennis en naleving van nationale en internationale voedselveiligheidwetgeving willen bewijzen.
Voordelen HACCP certificaat
- Bewijs van het streven naar voedselveiligheid
- Schept vertrouwen van consumenten, retailers en inkopers binnen de voedingsmiddelenindustrie
- Biedt kopers, consumenten en overheidsinstanties zekerheid dat voorschriften worden nageleefd en controle-systemen gehanteerd worden
- Regelmatige evaluaties zorgen voor een continue bewaking van de voedselveiligheid en uiteindelijk een stabiele kwaliteit van producten en productieprocessen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!