Universiteit Maastricht actief op Dieetcoach.nl

Persbericht

 

Universiteit Maastricht actief op Dieetcoach.nl

Het toenemende probleem van overgewicht in Nederland en België heeft er toe geleid dat Dieetcoach.nl in februari 2011 is gelanceerd. Dieetcoach.nl is het gratis dieetcoaching platform waarbij deelnemers elkaar online helpen bij het volhouden van het diëten. Dieetcoach.nl heeft inmiddels ruim 1.000 deelnemers.

De samenwerkingspartner van Dieetcoach.nl, de Universiteit Maastricht, start in september een dieetgroep op Dieetcoach.nl. Ghislaine Schyns, basispsycholoog en studerend aan de universiteit, schrijft op Dieetcoach: “Op 5 september 2011 zal ik namens de Universiteit Maastricht een dieetgroep starten waarbij ik je professionele begeleiding biedt om op een wetenschappelijk verantwoorde manier af  te vallen, gebaseerd op de principes van cognitieve therapie. De dieetgroep zal in totaal 16 weken duren, waarbij er wekelijks interessante onderwerpen aan de orde gesteld zullen worden.”

Het gaat hierbij niet om een dieet, maar om begeleiding en kennisverbreding op psychlogisch vlak. Iedereen kan met zijn eigen dieet deelnemen.

Volhouden van dieet voor velen groot probleem

Het grootste probleem voor mensen die een dieet volgen, is het dieet volhouden. Zeker bij overgewicht is er steeds sprake van een jojo effect omdat men wel begint, het dieet enige tijd volhoudt, uiteindelijk afhaakt, om dan enige tijd later weer opnieuw te starten. Meer kennis over de psychologische factoren die met eten en diëten te maken hebben, kan meehelpen het probleem te tackelen.

Ghislaine Schyns; “Onderwerpen die in de 16 weken aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het overwinnen van eetdrang, onderscheid maken tussen honger en trek, weigeren van hapjes tijdens verjaardagen en leren omgaan met emotioneel eten. Naast het bieden van wekelijkse informatie, zal ik je ook aanmoedigen om bepaalde experimenten thuis uit te voeren en om je ervaringen te delen met andere leden van de dieetgroep. De kracht van de dieetgroep is immers dat je elkaar steunt bij het afvallen. De dieetgroep van de Universiteit Maatrsicht op Dieetcoach.nl is geschikt voor elk dieet, dus je kunt gewoon met je eigen dieet deelnemen, de dieetgroep staat open voor iedereen die af wil vallen.

Dieetcoach.nl is een initiatief van Evendi BV en is opgezet in samenwerking met de Universiteit Maastricht, Faculty of Psychology and Neuroscience. De faculteit doet al jarenlang onderzoek naar de invloed van de psyche op het eetpatroon van mensen (zie www.eetonderzoek.nl). In februari 2011 heeft professor Anita Jansen de belangrijke VICI subsidie ontvangen voor onderzoek naar succesvol afvallen. Psychologen bestuderen in dit onderzoek welke eigenschappen voorspellen wie er wel en niet succesvol afvallen, en hoe we kunnen leren om minder te eten. Dieetcoach.nl data en onderzoekresultaten zullen met elkaar worden gedeeld.

Deelname aan Dieetcoach.nl en aan de dieetgroep en begeleiding van de Universiteit Maastricht is geheel gratis. Aanmelden kan op www.dieetcoach.nl.

Tags: dieet, diëten, afvallen, obesitas, obese, overgewicht, online platform, coaching, dieetondersteuning, eetdagboek, dieetgroep

 

NOOT VOOR REDACTIE: (niet ter publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Evendi BV
Roy Schuuring
T: 036-7501313
E: info@dieetcoach.nl

 

Dieetcoach.nl:
http://www.dieetcoach.nl

Voor images die gebruikt kunnen worden bij de persberichten: http://www.dieetcoach.nl/sf.mcgi?139
download de .zip file met daarin de volgende images
1. logo Dieetcoach.nl
2. Dieetcoach.nl image banner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*