Seksuele voorlichting

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) pleit voor meer seksuele voorlichting en in het bijzonder voorlichting over de seksuele diversiteit, zoals homoseksualiteit.

Christelijke scholen worstelen hiermee omdat zij geen andere normen en waarden overdracht in hun scholen wensen dan de christelijke. ‘Deze angst is echter onterecht’, stelt de Passiecoach Utrecht. ‘Je kunt heel goed binnen het kader van de christelijke liefde en het accepteren van mensen die anders geaard zijn deze voorlichting geven. Ook christelijke kinderen leven in de wereld, kijken televisie en surfen op internet. Zij weten heus wel wat er allemaal speelt. Christelijke scholen doen er daarom goed aan om met seksuele voorlichting de nadruk te leggen op meningsvorming (‘wat vind ik ervan?’), bewustwording (‘ik weet wat ik wil en waar mijn grenzen liggen’) en kennis. Met kennis kunnen kinderen/jongeren bewuster keuzes maken’.

Marc Angenent, de Passiecoach Utrecht, is voorganger geweest en heeft nu een eigen hulpverleningspraktijk voor seksuele hulpverlening. Daarnaast verzorgt hij workshops binnen de christelijke wereld om seksualiteit in de breedste zin van het woord bespreekbaar te maken, kennis over te dragen en om mensen te helpen de kwaliteit van hun seksualiteit te verbeteren.

‘Juist door zaken als homoseksualiteit bespreekbaar te maken help je de jongeren om hun eigen mening te vormen. Maak je dit niet bespreekbaar dan missen ze informatie die ze kunnen integreren met de informatie die ze thuis horen of in hun kerk’.

De Passiecoach Utrecht geeft zelf seksuele voorlichting op scholen en kent als ex-voorganger de gevoeligheden die er op christelijke scholen kunnen spelen. Voor meer informatie over seksuele voorlichting is er het tabblad ‘voorlichting’ op de website www.depassiecoach-utrecht.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*