betaalt u teveel erfbelasting?

Sinds 1 januari 2010 geldt de woz-waarde van de woning als uitgangspunt voor de erfbelasting. Maar deze waarde ligt vaak vele tienduizenden euro’s hoger dan de daadwerkelijke verkoopprijs. Erfgenamen betalen dus aanzienlijk meer erfbelasting dan noodzakelijk. Dit nadeel loopt gelet op het tarief voor de erfbelasting al snel in de (tien)duizenden euro’s.

Zo klagen kinderen die het huis van hun overleden ouder verkopen, over de manier waarop de erfbelasting wordt berekend. Doordat de kinderen de extra maandlasten niet aankunnen, nemen zij eerder een lagere verkoopprijs voor lief.

De woz-waarde van een huis wordt jaarlijks bepaald door de gemeente. Zo is de beschikking over 2012 is gebaseerd op de waarde die het huis had op 1 januari 2011. Een verschil van 50.000 euro tussen de verkoopprijs en de woz-waarde scheelt voor kinderen al snel 10.000 euro erfbelasting. Het is dan ook zinvol om na overlijden bezwaar te maken tegen de beschikking van de gemeente.

Om ervoor te zorgen dat uw bezwaarschrift niet met de grote massa samen behandelt wordt, kunt u gebruik maken van de kennis en ervaring van professionals.  Er zijn in Nederland enkele juridische adviesbureaus aanwezig die gratis voor u bezwaar kunnen aantekenen. Onderzoek wijst uit dat dit de kans op succes met 33% vergroot.

1 van de betere juridische adviesbureaus die deze dienstverlening gratis aanbiedt is WOZ Op Maat. Als gevolg van hun werkwijze en aanwezige expertise is het succespercentage van dit adviesbureau bijzonder hoog. Naast WOZ Op Maat zijn er in Nederland nog enkele vergelijkbare adviesbureaus aanwezig.  Wilt u er zeker van zijn dat het maximale uit uw bezwaarschrift gehaald wordt, schakelt u dan WOZ Op Maat of een ander bureau in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*