Wat u nog niet wist over zonne-energie

,

De zon is de grootste bron van energie op aarde. De zon levert elke seconde 30 miljoen MegaWatt uitstootvrije energie. Dat is 10.000 keer meer dan alle bewoners van onze planeet verbruiken. Anders gezegd: elke minuut levert de zon voldoende energie om de volledige wereldbevolking een jaar lang van energie te voorzien. Het land Marokko is een pionier op het gebruik van zonne-energie. Zij investeren jaarlijks 6,25 miljard euro in een gigantische locatie die vol staat met zonnepanelen. Hierdoor verbruiken zij jaarlijks 1 miljoen ton minder aardolie.

Zonnecellen worden geproduceerd uit silicum. Na zuurstof is silicum het meest voorkomende element op onze planeet, deze energiebron is bijna onuitputtelijk. Deze silicum moet echter wel zuiver worden gemaakt om gebruikt te kunnen worden om zonnepanelen te maken. Zonne-energie is de meest duurzame manier van energie opwekken. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, waarbij schadelijke CO2 vrijkomt. De enige schadelijke stoffen die vrijkomen bij het produceren van zonne-energie zijn die stoffen die vrijkomen als het zonnepaneel geproduceerd wordt.

Uw elektricien is bekend met diverse manieren van elektriciteit opwekken en het aanleggen van een elektriciteitsnet. Bezoek 0900 elektricien voor meer informatie of voor het direct contact leggen met een professionele elektricien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*