Meerdere maaltijden gelijktijdig bereiden in de stoomoven

Zoals we het reeds weten, is koken met de stoomoven een gezonde, snelle en gemakkelijke manier van koken. Alle maaltijden en gerechten die in de stoomoven worden bereid, worden op een heel andere manier bereid dan in een pan op het fornuis. In een pan wordt er vloeistof erbij gedaan om het te laten koken. Terwijl in een stoomoven het gaar wordt met behulp van stoom, hierdoor blijven de mineralen en vitaminen beter bewaard in het gerecht. Ook behoudt het gerecht de originele kleur, geur en smaak. Gerechten bereid in de stoomoven zijn vele malen gezonder, daarnaast is er bijna geen behoefte aan veel zout, olie of vet. In de stoomoven brand je gerecht niet aan of kook je het gerecht niet droog.

Wat ook mogelijk is in de stoomoven, je kunt er meerdere gerechten tegelijk in bereiden, als er maar voldoende water in het reservoir van de stoomoven aanwezig is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*