Grondsanering nodig voor vervuilde weg Den Helder

De grondkwaliteit speelt een belangrijke rol bij infra werken in Nederland. Bij bodemsanering of grondsanering moet de grond altijd in kaart gebracht worden, teneinde de kwaliteit te bepalen en daarmee uiteindelijk de woonbaarheid.

Bij de reconstructie van een weg in Den Helder worden alvast voorbereidingen getroffen voor een flinke grondsanering. De uiteindelijke bodemsanering is ingepland op een later tijdstip en staat onder verantwoordelijkheid van de provincie Noord-Holland. In het gebied is het al jaren bekend dat er sprake is van stevige verontreiniging van de bodem, vooral een gedeelte van de weg waar vroeger een stomerij gehuisvest was. De werkzaamheden aan de weg zijn een uitstekende gelegenheid voor de provincie Noord-Holland om de verontreiniging aan te pakken en op te lossen.

In het grondwater zitten vaak giftige stoffen, zoals vluchtige en organische chloormiddelen. Dit is in het verleden vaak gebleken uit diverse metingen. Wanneer de riolering wordt vervangen, worden er dan gelijk maatregelen en voorzieningen getroffen opdat de provincie op een later moment alsnog de bodemsanering werkzaamheden kan uitvoeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*