Onderhoudsvrije, hoog belastbare zwenklagers

Tijdens de Hannover Messe heeft de polymeeronderzoeker en lagerspecialist igus GmbH
een nieuw glijlager voor hoge belastingen gepresenteerd. Het smeermiddel- en onderhoudsvrije
kunststofglijlager ‚iglidur Q2‘, verlegt opnieuw de grenzen van spuitgegoten lagers bij hoogbelaste
zwenkbewegingen, aldus de onderneming uit Keulen. Dit is mogelijk door een volledig nieuwe materialenmix die igus als vanouds met behulp van de spuitgiettechniek verwerkt tot voordelige polymeerlagers. ‚iglidur‘-glijlagers vervangen nu al in miljoenen toepassingen metalen bussen of gecoate metaallagers die geolied of gesmeerd moeten worden.

2 tot 5 keer slijtvaster
Gedurende de test in het eigen ‚Technikum‘ werd aangetoond dat ‚iglidur Q2‘ bijv. bij een zwenkbeweging met 76 MPa radiale last al naargelang de toegepaste as 2 tot 5 keer beter presteert dan alle andere inmiddels 35 catalogusmaterialen van de onderneming. Doorslaggevend voor de extreem lange levensduur bij hoogbelaste zwenkbewegingen is de combinatie van hoge slijtvastheid en geringe vervorming. igus was de eerste onderneming ter wereld die een levensduurberekening van glijlagers op internet heeft aangeboden, gebaseerd op de resultaten van meer dan 25 jaar onderzoek en toepassingstests onder industriële omstandigheden. In haar nieuwe catalogus ‚Polymeerglijlagers 2011‘ biedt de onderneming 10.200 tribologisch geoptimaliseerde producten af magazijn aan.

Deze en nog vele andere lagers vindt u binnen het assortiment van Elcee. Daarnaast is ons bedrijf te vinden op de beurs Industrial Automation & Drives (Aandrijftechiek) 2012 & de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) 2012 waar vele producten en nieuwe ontwikkelingen getoond worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*