Veiligheidsvoorzieningen bij het dakdekken

,

Dakdekkers hebben niet bepaald het minst risicovolle beroep dat denkbaar is. Naast het feit dat men op grote hoogte werkt, zijn er nog een aantal factoren waarmee men rekening dient te houden. Dakdekkers komen namelijk vaak in aanraking met ongezonde of onhandelbare materialen.

Al in de ontwerpfase van een gebouw wordt er rekening gehouden met de veiligheid van dakdekkers. Hierbij kan afgezien worden van het gebruik van onveilige materialen en er kunnen veiligheidsvoorzieningen opgenomen worden in het bouwproject. Als deze maatregelen niet voldoende zijn, worden de werknemers persoonlijk beschermd met zogenaamde Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM). PBM’s dienen als laatste bescherming voor werknemers die beroepen beoefenen waarbij ze aan risico’s worden blootgesteld. Voorbeelden hiervan zijn maatregelen tegen vallen, bescherming tegen de zon, en het voorkomen van gehoorschade. Werkgevers zijn verplicht om bekend te maken welke PBM’s nodig zijn voor het uitvoeren van het beroep. Deze hulpmiddelen moeten gratis ter beschikking worden gesteld en in goede staat worden gehouden.

De moderne dakdekker zorgt er zodoende voor dat uw dat op de meest veilige manier wordt aangelegd, voor zowel voor eigen personeel als voor u. Wilt u direct contact met een professionele dakdekker? Neem dan een kijkje op 0900 dakdekker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*