De natuurschoonwet of nsw

De natuurschoonwet is een bepaling welke is opgenomen in de wet en dateert uit het jaar 1928. De natuurschoonwet wordt in vele situaties ook afgekort als NSW. De wettelijke bepaling is van oorsprong door de overheid bedacht voor het in stand houden van landgoederen in de bestaande toestand. De natuurschoonwet is in feite een belasting technische bepaling welke wettelijk is vastgelegd. Deze wet biedt stakeholders zoals vruchtgebruikers en erfpachters van een landgoed en natuurlijk eigenaren onder bepaalde voorwaarden diverse belasting voordelen.

De natuurschoonwet is geen regeling welke in het kader gezien kan worden van subsidies. Er wordt bij de uitvoering van de natuurschoonwet geen financiële bijdrage in onderhoud of beheer afgegeven aan derden. Verder is het zo dat als een terrein is aangemerkt dat deze onder de NSW valt er pas sprake is van een officieel landgoed.
Een landgoed moet verder aan verschillende andere eisen voldoen zoals een minimale oppervlakte hebben van 5 hectare. Het zou ook een stuk land moeten zijn welke aaneengesloten moet zijn of deel kan zijn van een historische buitenplaats welke minimaal 1 hectare groot is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*