Mobiele App “Pesten Doe Je Zo!”Gaat Strijd Tegen Pesten Op Scholen Aan

Afgelopen zaterdag 4 januari,  is de mobiele app “Pesten Doe Je Zo!” Gelanceerd door een enthousiaste initiatiefnemer uit Haarlem. De app is een onderdeel van het project” Pesten Doe Je Zo!“  En bevat persoonlijke verhalen van personen die gepest zijn, personen die anderen gepest hebben, en personen die iemand uit hun familie of vriendenkring verloren hebben door pestgedrag. Het doel van de app is om alle kanten van pestgedrag te belichten op een kindvriendelijke en duidelijke manier. De app is geschreven voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

De opvallende naam van zowel het project als de mobiele app,  is volgens Natasja van Musscher  bewust gekozen. “De naam”Pesten Doe Je Zo!” Is niet alleen gekozen om nieuwsgierigheid uit te lokken, het geeft tevens onze visie aan: pesten mag, maar slechts op een manier en dat is door het kaartspel (pesten) te spelen.”

Sinds de dood van twee jongeren in november en december vorig jaar, is pesten een veelbesproken onderwerp in de media. Toch is dat niet de voornaamste reden om nu in actie te komen, vertelt de bedenker van deze nieuwe app. “ Wat er vorig jaar gebeurd is met Tim en Fleur is bijzonder verdrietig voor zowel de ouders van deze kinderen, als voor anderen die op dit moment gepest worden. Het mag niet zo zijn dat andere kinderen die gepest worden, gaan geloven dat zelf mutilatie of zelfdoding zeker niet de oplossing is om aan het pesten te ontsnappen.”

Het project “Pesten Doe Je Zo!” Wil diverse problemen betreffende het onderwerp pesten aanpakken. Het richt zich voornamelijk op kinderen die op dit moment het basisonderwijs volgen, waar het pesten vaak begint. Door diverse workshops aan te bieden aan basisscholen in Nederland, hoopt de oprichtster van dit project meer respect bij kinderen onderling te creëren. “Mijn ervaring is dat het gebruiken van creatieve middelen, kinderen meer aanspreekt dan het gebruik van standaard beeldmateriaal. Door juist originele en interactieve workshops aan te bieden, hopen wij meer bij jonge kinderen te bereiken.”

Creativiteit en originaliteit zijn de sleutelwoorden van dit project dat een compleet pakket lijkt aan te bieden aan zowel basisscholen, als ouders. De mobiele app beloofd slechts een tipje van de sluier te zijn. De app ontwikkelaar en tevens auteur van deze boek app, is op zoek naar meer verhalen van personen die gepest zijn. “Een boek met persoonlijke verhalen welke alle kanten van het pesten belicht: het slachtoffer, de pestkop, en de achterblijvers. Dat is uniek. Dat willen we op de markt brengen.” De app “Pesten Doe Je Zo!” Wordt gratis aangeboden in Google’s Play Store. Behalve een aantal persoonlijke verhalen, verwijst deze app ook naar de website waar een Zeg NEE! Tegen Treiteren & Pesten poster uitgeprint kan worden, diverse video’s kan worden bekeken, en binnenkort ook workshops en weerbaarheidtrainingen geboekt kunnen worden. De Haarlemse vertelt: “Kinderen die gepest worden, zijn vaak onzeker en hebben weinig zelfvertrouwen. Wij kunnen niet van deze kinderen verwachten dat zij voor zichzelf opkomen, zonder eerst het zelfvertrouwen te vergroten.” Door media aandacht en hard werk hoopt zij een halt toe te roepen aan pestgedrag op basisscholen, en pestgedrag beter bespreekbaar te maken in de klassen.

Meer informatie over het project “Pesten Doe Je Zo!” En de mobiele applicatie vindt u op http://www.pestendoejezo.com of op de facebook pagina “Zeg NEE! Tegen Treiteren & Pesten.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*