Aanleg en onderhoud van kunstgras in de tuin
Tegenwoordig wordt gras regelmatig vermeden in de aanleg van een tuin vanwege al het onderhoud wat een mooi gazon met zich meebrengt. Vaak wordt hierbij de optie van kunstgras vergeten wat dikwijls juist heel mooi past binnen verschillende soorten tuinen. En kunstgras is nou juist heel makkelijk in aanleg maar ook in onderhoud.
Aanleg kunstgras
Natuurlijk is het altijd een makkelijkere optie om kunstgras te laten aanleggen door de organisatie waarbij u het gras heeft gekocht. Maar zelf het kunstgras aanleggen is ook een serieuze optie aangezien er zeer duidelijke stappen zijn voor de aanleg hiervan. En indien u het zelf leuk vindt om bezig te zijn in uw tuin is het natuurlijk veel handiger om zelf het gras aan te leggen. Het meeste werk bij het aanleggen van kunstgras is het aanbrengen van een ondergrond. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een goede laag van brekerzand aan te brengen. Na het aanbrengen van de ondergrond kan men al beginnen met het aanleggen van het kunstgras. Afhankelijk van of u heeft gekozen voor drukverdeeldoek kunt u dan al beginnen met het uitrollen van het gras. Dit gebeurt door voorzichtig de rollen uit te rollen en tegen elkaar te leggen. Vervolgens slaat u de zijkanten die aan elkaar moeten gelijmd worden om, zodat u lijmband onder de stroken kan plaatsen. Hierna kunt u beginnen met het aan elkaar lijmen van de stukken. Na het succesvol aan elkaar lijmen van de stukken kan men uiteindelijk beginnen aan het afsnijden van de zijkanten. Afhankelijk van of u kunstgras heeft gekozen wat moet worden ingestrooid kunt u dan al klaar zijn met de aanleg van uw nieuwe kunstgras gazon. Het is wel aanbevolen om altijd de uitgebreide uitleg van de aanleg van het kunstgras er altijd bij te houden.
Onderhoud
Na het aanleggen van het kunstgras is eigenlijk het meeste werk voor de komende jaren gedaan. Kunstgras vergt namelijk heel weinig onderhoud en het belangrijkste onderhoud is eigenlijk om ervoor te zorgen dat er geen ander afval op het gras blijft liggen. Zorg er dus voor dat elke vorm van afval van bomen en andere planten in de tuin elk jaar verwijderd wordt van het gras. Zo voorkomt men namelijk mosvorming. Verder is het aanbevolen om 1 á 2 keer per jaar het gras met een hark of harde bezem tegen de pool in te borstelen zodat het mooi omhoog blijft staan. Indien het gras toch vuil is op een gegeven moment kunt u het altijd met een licht schoonmaakmiddel reinigen.
Kortom, na het overwegen van de bovenstaande informatie blijkt het toch veel makkelijker te zijn om kunstgras aan te leggen en te onderhouden. En vooral als men beseft dat de hedendaagse kwaliteit van kunstgras zeer goed is, dan is het toch wel zeker de moeite de waard om de aanleg ervan te overwegen.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!